ایزدپناه، ز.، بهزاد، م.، و حیدری، ص. (1390). وضعیت بهره برداری از سفرههای آب زیرزمینی در استان خوزستان جهت مصارف کشاورزی. مجموعه مقالات پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور، کرمان، 10 اسفند، صص 11-1.
بانج شفیعی، ش.، سیداخلاقی، ج.، سیداخلاقی، ع.، و قاسمیآریان، ی. (1399). تحلیلی بر کشاورزی خوزستان از نگاه مدیریت مصرف آب.
طبیعت ایران، دوره 5، شماره 2، صص 51-45. Doi:
10.22092/IRN.2020.121630
بهشتی، م.، بهبودی، د.، زالی، ن.، و احمدزاده دلجوان، ف. (1399). سناریوهای مدیریت منابع آب بر مبنای رویکرد آینده پژوهی: مطالعه موردی شهرستان تبریز.
دوفصلنامه آینده پژوهی ایران، سال 5، شماره 2، صص 228-203. Doi:
10.30479/JFS.2020.12446.1150
خاکی فیروز، ز.، نیکنامی، م.، کشاورز، م.، و صبوری، م. (1401). شناسایی عوامل مؤثر بر افزایش تابآوری کشاورزان دشت سیستان در مواجهه با خشکسالی.
علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، جلد 18، شماره 1، صص 179-161. Doi:
20.1001.1.20081758.1401.18.1.10.3
خسروی پور، ب.، و مهراب قوچانی، ا. (1395). تبیین نگرش و نیت رفتاری کشاورزان نسبت به تعاونی آب بران منطقه جنوب رودخانه کرخه نور.
تعاون و کشاورزی، سال 5، شماره 20، صص 111-89. Doi:
20.1001.1.27835464.1395.5.20.4.2
رحمانی پیانی، ش. (1393). تبیین آسیب پذیری گندمکاران نسبت به خشکسالی (مورد مطالعه: شهرستان باوی). پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
زینتی فخرآباد، م.، و عسگریمقدم، م. (1400). آینده پژوهی پیامدهای امنیتی بحران منابع آبی در نواحی مرزی ایران.
جغرافیا و روابط انسانی، دوره 4، شماره 3، صص 17-1. Doi:
10.22034/GAHR.2021.301648.1602
سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان. (1394). گزارش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان خوزستان، صص 298-1.
سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان. (1395). گزارش رتبه بندی شهرستانهای استان خوزستان از منظر برخی شاخص های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی. معاونت هماهنگی برنامه و بودجه، صص 237-1.
شاه محمدی، ع.، مفاخری، ص.، ویسی، ه.، و خوشبخت، ک. (1396). رهیافتی برای دستیابی به توسعه پایدار: پیوند آب، غذا و انرژی. شبکه مطالعات سیاستگذاری عمومی، دوره 1، صص 6-1.
شریفی مقدم، ا.، و صادقی، ح. (1397). کاربرد همبست آب_ انرژی_ غذا در مدیریت منابع آب. مجموعه مقالات اولین همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، 11-10 اردیبهشت، صص 7-1.
صالحی، س.، چیذری، م.، صدیقی، ح.، و بیژنی، م. (1396). تأثیر باورهای زیست محیطی بر رفتار پایدار کشاورزان استان فارس در بهره برداری از منابع آب زیرزمینی.
علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، جلد 13، شماره 1، صص 193-175. Doi:
20.1001.1.20081758.1396.13.1.12.0
صدیقی، ا.، سلمان ماهینی، ع.، دلیری، ح.، دیفث، ب.، و میرکریمی، ح. (1400). تحلیل جایگاه سناریوپردازی در آینده نگاری و ارائه چارچوب آینده پژوهی و روش های کمی و کیفی آن. مدیریت راهبردی و آینده پژوهی، دوره 4، شماره 2، صص 27-1.
صفایی پور، م.، و شنبه پور، ف. (1398). آینده نگاری توسعه شهری مبتنی بر سناریونویسی (مطالعه موردی: کلانشهر اهواز).
جغرافیا و روابط انسانی، دوره 2، شماره 3، صص 475-456. Doi:
20.1001.1.26453851.1398.2.3.29.1
طالبی اسکندری، س.، و میرنظامی، ج. (1399). بازتخصیص خاموش آب در حوضه زاینده رود.
تحقیقات منابع آب ایران، سال 16، شماره 2، صص 311-292. Doi:
20.1001.1.17352347.1399.16.2.20.6
علی بیگی، ج.، جلالیان، ح.، عزیزپور، ف.، و مهدی زاده، ح. (1397). شناسایی عوامل کلیدی آینده پژوهی اثرات اجرای طرح انتقال آب رودخانه سیروان (طرح سامانه گرمسیری) بر تحولات مکانی- فضایی (مطالعه موردی: شهرستان مهران- استان ایلام). تحقیقات منابع آب ایران، سال 14، شماره 3، صص 132-118.
غزالی، م.، روزبهانی، ع.، هنر، ت.، و محمدی، ف. (1394). اولویت بندی سناریوهای تخصیص آب سد زاینده رود به مصرفکنندگان مختلف؛ با رویکرد مدل های خبره ی تصمیم گیری چند شاخصه.
مدیریت آب و آبیاری، دوره 5، شماره 1، صص 113-97. Doi:
10.22059/JWIM.2015.55220
غفاری مقدم، ز.، مرادی، ا.، هاشمی تبار، م.، و سردارشهرکی، ع. (1400). تحلیل بر بحران آب در بخش کشاورزی منطقه سیستان در سناریوهای مختلف: رهیافت آینده پژوهی.
پژوهش آب در کشاورزی، جلد 35، شماره 2، صص 217-201. Doi:
10.22092/jwra.2021.354315.864
غنیان، م.، و جابری، س. (1395). شاخص ها و نشانگرهای حکمرانی خوب در مدیریت منابع آب کشاورزی. دانش غذا و کشاورزی، سال 14، شماره 149، صص 24-20.
مرجانی بجستانی، م.، اکبری، م.، قربان پوردشتکی، ع.، و چمانده، م. (1399). اولویت بندی پیشران های مدیریت فضای سبز مبتنی بر آینده پژوهی و برنامه ریزی سناریو در شرایط بحران منابع آب.
جغرافیا و توسعه ی فضای شهری، سال 7، شماره 2، صص 86-65. Doi:
10.22067/JGUSD.2021.48275.0
مهراب قوچانی، ا.، دبیری، د.، و غنیان، م. (1398). بررسی کلان پیشران های مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی ایران.
سیاستگذاری عمومی، دوره 5، شماره 2، صص 78-59. Doi:
10.22059/PPOLICY.2019.72272
مؤمنی، ف.، دشتبانی، س.، و بانوئی، ع. ا. (1396). اهمیت بخش کشاورزی در حفظ تعادل اقتصادی- اجتماعی ساختار شهری و روستایی ایران. اقتصاد فضا و توسعه روستایی، سال 6، شماره 4، صص 46-17.
میرزایی، ش. (1397). معرفی همبست (Nexus) و نقش آن در پایداری منابع.
آب و توسعه پایدار، سال 5، شماره 1، صص 146-145. Doi:
10.22067/JWSD.V5I1.75946
Abdullah, L., Mohd Pouzi, H., and Awang, N. A. (2023). Intuitionistic fuzzy DEMATEL for developing causal relationship of water security.
International Journal of Intelligent Computing and Cybernetics, 16(3), 520-544. Doi:
10.1108/IJICC-11-2022-0296.
Abroshan, H., Wisnes, T., Michelsen, D., Kishta, A., and Krasniqi, N. (2022). Water management to improve resilience of food production: System dynamics approach for greater Adelaide. 40th International System Dynamics Conference, July 18-22th, Frankfurt, Germany.
Allam, M. M., and Eltahir, E. A. (2019). Water-energy-food nexus sustainability in the upper blue nile (UBN) basin.
Frontiers in Environmental Science, 7(5), 1-13. Doi:
10.3389/fenvs.2019.00005.
Babuna, P., Yang, X., Tulcan, R. X. S., Dehui, B., Takase, M., Guba, B. Y., ..., and Li, M. (2023). Modeling water inequality and water security: The role of water governance.
Journal of Environmental Management, 326, 116815. Doi:
10.1016/j.jenvman.2022.116815.
Biggs, E. M., Bruce, E., Boruff, B., Duncan, J. M., Horsley, J., Pauli, N., Mc_Neill, K., Neef, A., Van_Ogtrop, F., Curnow, J., Haworth, B., Duce, S., and Imanari, Y. (2015). Sustainable development and the water–energy–food nexus: A perspective on livelihoods.
Environmental Science & Policy, 54, 389-397. Doi:
10.1016/j.envsci.2015.08.002.
De Andrade, J. B. S. O., Berchin, I. I., Garcia, J., da Silva Neiva, S., Jonck, A. V., Faraco, R. A., ... and Ribeiro, J. M. P. (2021). A literature-based study on the water–energy–food nexus for sustainable development. Stochastic Environmental Research and Risk Assessment, 35(1), 95-116. Doi: 10.1007/s00477-020-01772-6.
El-Gafy, I. (2017). Water–food–energy nexus index: Analysis of water–energy–food nexus of crop’s production system applying the indicators approach. Applied Water Science, 7(6), 2857-2868. Doi: 10.1007/s13201-017-0551-3.
Ghanian, M. (2022). Exploring the food, energy, and water governance in South West Iran.
Regional Science Policy & Practice, 1-16. Doi:
10.1111/rsp3.12578.
Hoolohan, C., Soutar, I., Suckling, J., Druckman, A., Larkin, A., and McLachlan, C. (2019). Stepping up innovations in the water–energy–food nexus: A case study of anaerobic digestion in the UK.
The Geographical Journal, 185(4), 391-405. Doi:
10.1111/geoj.12259.
Hussen, B., Mekonnen, A., and Pingale, S. M. (2018). Integrated water resources management under climate change scenarios in the sub-basin of Abaya-Chamo, Ethiopia. Modeling Earth Systems and Environment, 4(1), 221-240. Doi: 10.1007/s40808-018-0438-9.
Komendantova, N., Marashdeh, L., Ekenberg, L., Danielson, M., Dettner, F., Hilpert, S., Wingenbach, C., Hassouneh, K., and Al-Salaymeh, A. (2020). Water–energy nexus: Addressing stakeholder preferences in Jordan.
Sustainability, 12(15), 1-16. Doi:
10.3390/su12156168.
Li, H., Yu, D., Shuang, W., Zhaolong, Z. h., and Musa, A. A. (2021). Goal programming model for optimal water allocation of limited resources under increasing demands. Environment, Development and Sustainability, 23(4), 5956-5984. Doi: 10.1007/s10668-020-00856-1.
Musa, A. A. (2021). Goal programming model for optimal water allocation of limited resources under increasing demands. Environment, Development and Sustainability, 23(4), 5956-5984. Doi: 10.1007/s10668-020-00856-1.
Nicol, A. (2000). Adopting a sustainable livelihoods approach to water projects: implications for policy and practice. UK: Overseas Development Institute.
Rabie, T., and Curtis, V. (2006). Handwashing and risk of respiratory infections: A quantitative systematic review.
Tropical medicine & international health, 11(3), 258-267. Doi:
10.1111/j.1365-3156.2006.01568.x.
Ringler, C., Bhaduri, A., and Lawford, R. (2013). The nexus across water, energy, land and food (WELF): potential for improved resource use efficiency?.
Current Opinion in Environmental Sustainability, 5(6), 617-624. Doi:
10.1016/j.cosust.2013.11.002.
Shadkam, S., van Oel, P., Kabat, P., Roozbahani, A., and Ludwig, F. (2020). The water-saving strategies assessment (WSSA) framework: An application for the Urmia Lake restoration program.
Water, 12(10), 2789. Doi:
10.3390/w12102789.
Tian, H., Lu, C., Pan, S., Yang, J., Miao, R., Ren, W., ..., and Melillo, J. (2018). Optimizing resource use efficiencies in the food–energy–water nexus for sustainable agriculture: From conceptual model to decision support system.
Current Opinion in Environmental Sustainability, (33), 104-113. Doi:
10.1016/j.cosust.2018.04.003.
Wong, T. (2023). Tackling climate risks to urban water security in coastal cities in Asia. Climate risks to water security: Framing effective response in Asia and the pacific, pp. 89-117. Cham: Springer International Publishing. Doi: 10.1007/978-3-031-16648-8_5.